måndag 1 februari 2010

Valpene kommet..:))

No er vi ferdige med en travel helg med valpefødsel og mange småtroll ble det...11 stykker..:))
Det ble 7 gutter og 4 jenter totalt i alle farger så her er det i mangfall. Heile fredag gikk Dakota med lav tempratur og regnet med at den ville stige men det tok sin tid så natt til lørdag var ikke god for noen av oss. Dakota var veldig urolig heile natten og vi var ute ofte på do og hun trakket rundt omkring så mye søvn nei. Lørdagsmorgen kl 8 så målte jeg igjen ingen forandring,men litt før 9 så det pang og 0910 var den første født, det e alltid noke spesielt med desse fødslane, og kan ikke sei at alltid e man høg i hatten sjøl om man har gjordt det noken ganger.
Men Dakota er Dakota og trur ikke noke piller ho på nesen, hun var kjempeflink. Valpene kom og morsfølelsen var der med det samme, ikke noe problem, Men det skulle ta sin tid, etter 5 valpen ble det full stopp, og vi vart litt ja bekymra men hun var så rolig og fin, la seg til å sove og etter 3 1/2 t så startet det opp igjen.
Men det tok sin tid mellom valpene så når sistemann var ute så datt hodet til Dakota og hun sovnet tvert stakkar.
Så langt så går det etter boka, strever en del med å få Dakota til å spise nok mat for å ikke bli for tynn og skal da tross alt die 11 små. Hun er ikke til vanlig matvrak så her må man være iderik. I dag har det gått på kjøttdeig blandet med forskjellig suppe kjeks men favoritten nå er skiver med leverpostei og baconost. Prøvde meg på vanlig for med kefir og litt sukker oppå men neida det var ikke noe.
Nå har e akkurat gitt tillegg til 2 som ikke er så kjappe til matfatet enda så dem fikk litt servering i kveld, man blir helt hønemor.
Tusen Takk Hege for hjelpen, det er alltid kjekt å ha selskap og en hjelpende hand når man trenger det.
Så nå koser vi oss i valpekassa og ser på de nyfødte og det skal bli godt snart med en skikkelig natt med søvn.
Kira syns det er kjedeligt å ikke få vere med, Dennis hopper rundt omkring mens Tina lurer fælt på hvor de valpene er, ho lukter lukter heile tida.
Bilder skal kommer snart av gulla..:))

Inga kommentarer: